De som van objectief en onafhankelijk

Onze partners

Over SBV Forensics B.V.

Onregelmatigheden in processen of zelfs strafbare gedragingen op financieel-administratief gebied wilt u natuurlijk goed onderzocht hebben. Pas als u weet wat de oorzaak is, kunt u aan het werk om dergelijke praktijken in de toekomst te voorkomen. Op basis van bijvoorbeeld financieel en digitaal onderzoek stellen we een rapport op, waarin onze bevindingen en aanbevelingen zijn vastgelegd.

De experts op fraudegebied

Over Cees Schaap

Cees Schaap begon zijn carrière bij de politie in Rotterdam, waarbij hij in de avonduren zowel een studie rechten als de Nationale Politie Academie afrondde. In 1990 werd hij hoofd van de Dienst Financieel-Economische Criminaliteit bij de toenmalige CRI, waarna hij in 1994 de overstap maakte naar het openbaar ministerie en in Den Haag fraudeofficier van justitie werd. In 1997 werd hij partner bij een van de grootste accountantskantoren in Nederland en was daar grondlegger van de forensische dienstverlening. In 1999 promoveerde Cees Schaap aan de Erasmus Universiteit op een studie naar het witwassen van criminele gelden.

Neem contact op met Cees Schaap

Sinds 2004 is hij directeur (en medeoprichter) van SBV Forensics B.V. in Dordrecht, een onafhankelijke dienstverlener op het terrein van financieel forensisch onderzoek. Door zijn ervaring bij politie en justitie heeft Cees bijzondere expertise opgebouwd op het terrein van witwassen. Verder verricht hij naast reguliere fraudeonderzoeken ook veelvuldig contraexpertises en adviseert hij inzake governance en compliance.Cees Schaap treedt veelvuldig op als trainer en docent (onder meer voor banken, notarissen, de politie en advocaten). Daarnaast heeft hij een groot aantal boeken en artikelen geschreven in zijn vakgebied.